Mogelijkheden

De perfecte promotie op de fiets

Martin, de man op de hoge bi, komt in principe alleen. Op verzoek komen we met twee mensen, beiden op een authentiek 19e eeuwse fiets. Het is ook mogelijk om een hele groep fietsers te organiseren, maar die optie is onder voorbehoud - die mensen moeten wel beschikbaar zijn.

Vele mogelijkheden in Nederland en België

Martin, de man op de hoge bi, is de perfecte promotie voor een veelheid aan zaken. Persberichten en verslagen in de pers leggen graag de focus op deze zeldzame verschijning. Waar kan Martin met zijn bijzondere fiets allemaal voor worden ingehuurd? In principe voor van alles, in Nederland of België. Denk bijvoorbeeld aan:
- Een productpresentatie met een nostalgisch tintje of een link met fietsen
- Een reclamespot waarin een 19e eeuws thema of straatbeeld voorkomt
- Een publieksbeurs of vakbeurs, met een nostalgisch thema of op het gebied van fietsen. De hoge bi-rijder is beslist een publiekstrekker!
- Een feest, bijvoorbeeld van de fietsvereniging of van een fietsliefhebber
- Een optocht of fietstocht, waarbij de hoge bi-rijder de stoet kan aanvoeren
- Een symposium of congres op het gebied van fietsen of transport
- De opening van een nieuw verkeersknooppunt of fietspad.

Een show van historische fietsen

Op verzoek worden meerdere historische fietsen meegenomen, zoals een echte Michaux uit 1870 (niet te berijden wegens houtworm in de wielen!) of een safety bicycle uit 1892, met zeer zware ketting en massieve banden. Ook dat is nog echt een juweel van een historische fiets. Een ander pronkstuk is de Hirondelle Retro Direct, een Franse fiets uit ca 1930 waarbij door achteruit te trappen een extra lichte (berg-)versnelling wordt gebruikt. Vooruit trappen geeft het normale verzet. Maar er zijn veel meer fietsen beschikbaar, zoals kruisframes, omafietsen en andere modellen uit de historie van de Nederlandse fiets. Merken zijn Burgers, Gazelle, Juncker, Gruno-Adek, Raleigh, Sunbeam en dergelijke. Van alle fietsen is vooraf documentatie en/of beeld beschikbaar.